Grote Markt Supercup

Supercup 2016

NIJMEGEN – Van donderdagavond 23 juni tot en met zondagmiddag 26 juni werd de Grote Markt Supercup gehouden.

De organisatoren (te weten: Café de Derde kamer, Café Daen, Marc Hellegers glas- en schildersbedrijf en zaalvoetbalvereniging Madereros) wisten een mooi format voor dit unieke voetbal vierdaagse op de Grote Markt te creëren.

Teams konden zich vooraf inschrijven en moesten voldoen aan een aantal spelregels. Zo moesten de teams minimaal 1 dame op het speelveld hebben staan. In de arena werd er 5 tegen 5 gespeeld met spelregels gebaseerd op zaalvoetbal.

Op donderdagavond speelden clubteams uit Nijmegen en omstreken in de Peeman Dranken Arena. Helaas moest na een mooie start van deze avond vroegtijdig (wegens onweer) worden afgelast. Zowel de veiligheid voor spelers en bezoekers had de organisatie hoog in het vaandel staan. Ondanks de afgelasting was het een zeer geslaagde eerste avond.

Vrijdagmiddag speelden 50+ ers, Walking Voetbal. Walking voetbal is voetbal waarbij geen versnelling is toegestaan. Onder prachtige weersomstandigheden werd er fanatiek gevoetbald door deze senioren. Met teams als VVV Venlo, Heracles Almelo, NAC Breda, Beuningse Boys en twee teams van NEC mag je spreken van landelijk animo voor Walking Football. Deze middag werd winnend afgesloten door VV Gestel.

’s Avonds werd er gestreden om de titel tussen Horeca teams uit Nijmegen en omstreken. De weersomstandigheden zaten deze avond mee. Het was heerlijk weer om te voetballen en dat zorgde ook voor veel toeschouwers rondom de Arena. Een spanende finale werd uiteindelijk gewonnen door Café Bar Bij Basje.

Zaterdag moest de organisatie eerst het veld prepareren (omdat er ruimte gecreëerd moest worden voor de weekmarkt) alvorens er afgetrapt kon worden door Bedrijventeams en Good Old NEC (met oa Dennis Gentenaar, Mike Zonneveld, Romano Denneboom en andere vedetten van weleer). Waar het de hele ochtend/middag regende, kon het toernooi onder droge omstandigheden gespeeld worden. Good Old NEC moest in de halve finale de meerdere erkennen in JVH Totaalstoffering. Dit team wist uiteindelijk de finale ook winnend af te sluiten.

Slotakkoord van deze editie was voor de Horeca Grote Markt. Met zo nu en dan regen en een korte onderbreking vanwege onweer werd deze dag met veel lachende gezichten afgesloten. De teams die elkaar door en door kennen gingen in de arena vol voor de winst. Zoals altijd kan er maar één team met de wisseltrofee naar huis. De eer ging naar Phillipse Koffie en Brocante.

De organisatie kijkt zéér tevreden terug op de eerste editie nieuwe stijl. De organisatie heeft veel positieve reacties gehad van de deelnemende teams. Ook heeft de organisatie een aantal aandachtspunten genoteerd. Zeer waarschijnlijk komt er een vervolg komend jaar. De organisatie zal dan met het toernooi en enkele aanpassing in de format op basis van de nu opgedane ervaring terugkeren.

Vier dagen lang, heeft iedereen mogen genieten van prachtige doelpunten, schitterende individuele acties, mooi keeperswerk en voor de organisatie nog veel belangrijker, genietende en sportief spelende teams. De organisatie verwacht komend jaar op een nog groter animo voor de Grote Markt Supercup.