Grote Markt Supercup

Specsavers Box to Box League

Zondag 12 juli zal van 11:00 tot 13:30 de Specsavers Box to Box League zijn opwachting maken op de Grote Markt Supercup!

Nieuw in Nijmegen, de Specsavers Box To Box League. Voetbal voor de iets oudere speler, maar dan net even anders dan bij de KNVB. 

Een ‘wilde voetbalcompetitie’ als alternatief voor oudere amateurs. Dat is het idee achter de Specsavers Box To Box League. Het is een concept van Nijmegenaar Michel Dreis (52), buiten de KNVB om op touw gezet. Met dit seizoen vijf teams, slechts veertien speeldagen in het jaar en alle wedstrijden op één sportpark. Met bovendien alleen écht gras als ondergrond.

Zo wijkt de Box To Box League ruimschoots af van de 35-pluscompetitie van de KNVB, waarin slechts enkele keren op vrijdagavond wordt gespeeld. ,,De bond gaat bij die competitie uit van wedstrijden van zeven tegen zeven op een half veld met kleine goals op kunstgras”, legt Dreis uit. ,,Om blessures te voorkomen, spelen wij juist op natuurgras. En verder maken we gebruik van grote doelen. Scoren op die goals geeft toch een veel mooier gevoel dan schieten op die kleine doelen?”

Kijk voor meer informatie op www.boxtoboxleague.nl

Kijk onder het logo naar de wedstrijdindeling!